Jaloleinikki

leinikki

Jos suunnittelet koristavasi kotisi leikkisillä jaloleinikeillä tai haluat ilahduttaa ystävääsi hurmaavalla leinikkikimpulla, toimi nyt!

Jaloleinikin sesonki on parhaimmillaan maalis-huhtikuussa. Monelle kesäjuhlia suunnittelevalle onkin pettymys ettei leinikkejä saa enää kesällä. Leinikin saatavuus kun yltää parhaimmillaankin vain  alkukesään asti, jolloin alkaa pionien aika.

Jaloleinikin alkuperä

Jaloleinikki on Välimeren alueella villinä elävä ruohovartinen kasvi. Herkkä ja hauska jaloleinikki on ollut viime vuosina tuttu näky blogeissa ja lifestyle-lehtien sivuilla. Eikä ihme, sillä monipuoliseen leinikkiin on helppo ihastua. Leinikkejä löytyy valkoisina, keltaisina, pinkkeinä ja vaaleanpunaisina.

Miten leinikkejä hoidetaan?

Jos kukkakaupan myyjä ei leikkaa kukkiesi varsiin tuoreita imupintoja jo kaupassa, leikkaa varsiin viistot imupinnat terävällä veitsellä. Leinikit säilyvät kauniina helposti kaksikin viikkoa, kunhan ne saavat joka päivä tuoretta kädenlämpöistä vettä.  Samalla kun vaihdat veden, poista kukista pienet vihreät lehdet, sillä ne pilaantuvat helposti ja likaavat maljakon veden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teksti ja kuva Hanna Laitinen