Maailmankuulu vauvojen suosikkilelu Sophie La Girafe valloittaa myös ihonhoitosarjana. Helsinkiläisen perheenäidin idea paremmasta lastenkosmetiikasta konkretisoitui hurmaavaksi tuoteperheeksi, jota myydään ympäri maailmaa.

Jonnan ja suloisen kirahvin yhteinen taival sai alkunsa jo paljon ennen kosmetiikkasarjaa. Hoitovapaalla toimittajan työstään ollut Jonna etsi netistä pojalleen laadukasta ja kivannäköistä lelua ja löysi Sophien. –Ihmettelin, miten niin ihana lelu ei vielä ollut rantautunut Suomeen, hän kertoo.

Ihmetystä seurasi idea ja lukuisten puheluiden ja viestinvaihtojen jälkeen Jonna oli neuvotellut itselleen Sophien maahantuontioikeudet
Suomeen, Ruotsiin ja Baltian maihin.

Pelkkä Suomi tuntui markkina-alueena liian pieneltä, sillä kiinnostus ekologisiin lastentuotteisiin oli tuolloin vielä marginaalista. Jonnaan teki vaikutuksen paitsi laatu ja ulkonäkö, myös klassikkolelun historia. Sophien pureskelusta vauvat ovat saaneet helpotusta ikenien kutinaan jo yli puolen vuosisadan ajan. –Sophielle ei ole kilpailijaa markkinoilla, sillä klassikkoa ei voi kopioida. Pitkä historia ja vuodesta toiseen jatkunut suosio on viesti kuluttajille siitä, että käsillä on oikeasti toimiva ja turvallinen tuote.

TÄYDELLISTÄ KOSMETIIKKAA LAPSILLE

Kosmetiikkasarja ei syntynyt hetken päähänpistosta. Jonna on aiemmin työskennellyt sekä kauneustoimittajana että kosmetiikkamerkkien kouluttajana ja kertoo pohtineensa ajatusta omasta kosmetiikkasarjasta jo vuosia. Lasten saamisen myötä heräsi kiinnostus tehdä nimenomaan lasten ihonhoitoon keskittyviä tuotteita. –Kerran mieheni palasi eräältä messumatkalta, jossa Sophien ranskalainen päämies oli kannustanut Sophien maahantuojia kehittämään rohkeasti uusia lisenssi-ideoita.
Silloin pohdimme, että Sophie kaipaisi ehdottomasti laadukasta ihonhoitosarjaa. Ja koska idea täydellisestä lasten ihonhoidosta oli ollut mielessä jo tovin, palaset alkoivat loksahdella kohdalleen.

Nyt Jonnan ja hänen miehensä perheyrityksellä Alva Organics Oy:llä on yksinoikeus Sophie la Girafe Cosmetics -tuotemerkin hallintaan, tuotteiden valmistamiseen ja jakeluun. Tuotteita myydään Skandinavian ohella muun muassa Puolassa, Singaporessa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Espanjassa.

Sophie-leluilla on maahantuoja jo noin 60 maassa ja pitkällä tähtäimellä on mahdollista, että myös ihonhoitosarja tulee myyntiin kaikkiin jakelumaihin.

Teksti Sara Lindström