Miten kuvankauniit kukkakimput syntyvät?

Ihanista materiaaleista ja asian osaavan ihmisen käsillä tietysti! Ylellisen pehmeitä kashmir-vaatteita valmistava Soft Goat esitteli kevätmallistonsa tilaisuudessa jossa paikalle kutsutut saivat valmistaa itselleen kukkakimput.

edf

 

Leikkokukat meille oli valinnut mainetta niittänyt Uudenmaankadulla sijaitsevan InBloomin henkilökunta. Sormet alkoivat syyhytä jo vaihtoehtoja katsellessa. Kun jokainen oli valinnut maljakoista mieleisensä kukat saimme opastusta.

Aloita näin

Jotta kimppua olisi helpompi työstää ensin katkotaan varsista turha ylimääräinen pituus pois. Tämä tapahtuu terävimmällä veitsellä (esim. juuresveitsi) mitä huushollistasi löytyy. Jos haluat runsautta kimppuun niin leikkaa samalla kaksihaaraiset kukanvarret erilleen ja lisäät ne kimppuun omina varsinaan.

Kokoaminen

Ilmavan ja näyttävän kimpun kokoaminen aloitetaan valitsemalla ns. tukikukka. Sen on hyvä olla tukevahko sillä koko kimppu rakentuu spiraalin muodossa tämän kukan ympärille. Seuraavaksi kimppuun aseteltava kukka laitetaan ristiin tukikukan kanssa. Tämän jälkeen jokainen seuraava kukanvarsi asetellaan aina samaan suuntaan edelliseksi laitetun kukanvarren taakse. Tämä ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin mitä luulisi, mutta harjoitus tekee mestarin!

Imupinnat

Kun kimppu on valmis solmitaan se narulla kiinni ja tehdään varsille imupinnat. Muista käyttää sitä samaa terävää veistä ja vuolla poispäin itsestäsi! Imupinnan tulee olla vino. Floristit vuolevat usein kukkakaupoissa itseensäpäin ainoastaan tilanpuutteen vuoksi huomioiden asiakkaiden turvallisuuden. Älä koskaan käytä saksia! Saksilla leikkaaminen voi kuihduttaa kukan hetkessä sillä sakset lytistävät varren.

Hoida oikein

Leikkokukat saat kestämään pidempään kun lisäät veteen kukkakapoissa myytävää virkistettä. Virkisteellä terästettyä vettä ei tarvitse vaihtaa, mutta sitä kannattaa lisätä tarpeen vaatiessa. Jos et käytä virkistettä vaihda vesi muutaman päivän välein ja leikkaa samalla varsille uudet imupinnat. Jos mahdollista laita kukat viileään yöksi.

edf

 

edf

 

 

edf

 

Soft Goat on ruotsalainen vaatemerkki jonka tuotteita myydään ainoastaan verkossa. Tämä siksi että kun ei ole liiketiloja hinnat pystytään pitämään maltillisina. Laajasta mallistosta löytyy ihastuttavia ja laadukkaita neuleita jokaiseen makuun. Kivan lisän tuovat ylelliset housut, aamutakit ja asusteet. Omaa suosikkia oli monipuolisuuden vuoksi todella vaikea valita mutta parhaiten mieleeni jäi ponchomalli ja neule jonka kaula-aukko oli selkäpuolelta V-mallinen ja syvään uurrettu.

edf

 

Tarjolla oli pieniä kukkasin koristeltuja cocktail-herkkuja sekä vaaleanpunaista shamppanjaa. Coolerin jääpaloihin oli lisätty niin ikään kukkaset. Aika ihana vinkki jonka kopioi helposti omiin kevätjuhliin.

Ihanaa aurinkoisen päivän iltaa!

Pia