Tällä kertaa kurkistamme kolmevuotiaan Aatoksen huoneeseen. Aatoksen koti on 50-luvun kerrostalokolmiossa, Espoossa. Perheeseen kuuluvat myös kolme kuukautta vanha pikkuveli, äiti ja isä.

Aatos on hauska puhelias pieni poika, jota kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti merirosvoleikit. Aatoksen huone on siitä epätavallinen lastenhuone, että sen pääväri on musta. – Halusin Aatoksen huoneeseen mustat kalusteet, vaikka mieheni vastusti ajatusta aluksi. Kun olimme maalanneet päätyseinän liitutaulumaalilla mustaksi ja toimme huoneeseen mustan sängyn ja hyllykön, pieni huone näytti aika synkältä ja olin itsekinhieman epäileväinen. Mutta heti kun lelut aseteltiin paikoilleen, tunnelma muuttui iloiseksi. Lasten lelut ovat värikkäitä ja musta tausta rauhoittaa yleisilmettä, kertoo Aatoksen äiti.

Artikkelikuva: Puinen parkkitalo ja nosturi kestävät rajuimmatkin leikit.

Seinän hylly eli kirjapainon latomon vanha kirjasinlaatikko löytyi sattumalta vanhan tavaran liikkeestä. Pieniin lokeroihin on kätevä säilöä pienen pojan tärkeimmät aarteet. Kaunis eläinpeli puolestaan on Aatoksen mummun lapsuuden lelu.

aatos_001

Akvarelliteoksen metsän
eläimistä on tehnyt Antti Valta.

aatos_005

Sänky ja kätevä vetoketjulla suljettava päiväpeite ovat suomalaisen AVA Room -perheyrityksen val-mistamat. Pikkuveljen kasvaessa veljekset saavat kerrossängyn, kun Aatoksen sängyn alle hankitaan saman valmistajan alasänky.

– Päiväpeitto on osoittautunut käytössä loistavaksi. Aatos osaa itse pedata sänkynsä ja se on hänestä tosi hauskaa puuhaa, perheen äiti kehuu.

aatos_006

Kilparata on teipattu lattiaan autoratateipillä.

aatos_011

Vanha Lundian hyllykkö sai uuden ilmeen mustalla maalilla.

Teksti Iisa Juva, Kuvat Marti Lahti.