”Veisin lapset kaiken uhallakin myös lelukauppaan.”

En ole tietty joutunut lapsiperheen kannalta kaupunkia tutkailemaan, on varmaan hurjasti kaikenlaisia aktiviteetteja jos koko kaupunkia aattelee: hieno eläintarha, tekniikan museokin on kuulemma näkemisen väärti jne.

Ehkä pitäydyn omassa kaupunginosassa (Prenzlauer Berg) ja pienimuotoisemmissa nähtävyyksissä. Kaikki leikkipuistot on jo niin houkuttelevia. Veisin taaperoikäiset vaikka tuohon Kollwitzplatzin kentälle. Täällä kuuluu myös syöttää lapsille jäätelöä ja paljon! On ihania jäätelö- ja jogurttibaareja vähän joka puolella. Nyt näytti Rykestrasselle tulleen taas yks uusi.

Sit veisin lapseni I Due Forni -pizzeriaan Senefelderplatzilla. Mainio paikka, paljon lapsiperheitä ja koiria, huoletonta meininkiä ja ihania pitsoja, muukin ruoka hyvää, jälkkärit varsinkin. Kesällä pihalla on leikki-paikka.

I Due Forni
Schönhauser Allee 12
10119 Berlin

Sachiko Sushi
Jeanne-Mammen-Bogen
10623 Berlin
www.sachikosushi.com

Si An –vietnamilaisravintola
Rykestrasse 36
10405 Berlin

Lelukauppa Pekan kuva_2359

Veisin lapset kaiken uhallakin myös lelukauppaan. Meidän Marienburgerin lelukauppa on kiva, toinen hyvä on Ratzekatz Raumerstrassella. Paljon puuleluja. Ja onhan niitä, Prenzlauer Alleellakin yksi hyvä. Sitten ihan henkeäsalpaava lelukauppa-lelukorjaamo on Onkel Philipp’s Spielzeugwerksstatt Choriner Strassella! Siellä on uusia ja vanhoja leluja sekaisin, ja niitä ryöppyää jalkakäytävälle saakka. Olen jopa tehnyt yhden kuvan tuon paikan innoittamana.

Prenzlkasper, Puppentheater für Kinder
Marienburger Straße 30A,
10405 Berlin
http://prenzelkasper.de

Ratzekatz Spielzeugland
Raumerstr. 7
10437 Berlin
www.ratzekatz.de

Die Schatzinsel Berlin
Marienburger Strasse 5
10405 Berlin im Prenzlauer Berg
www.schatzinsel-berlin.de

Onkel Philipp’s
Spielzeugwerksstatt
Choriner Str 35
10435 Berlin

Kesällä Friedrichshainin Volkspark on ihana paikka. Siellä on lapsille kahluualtaita, vesiportaat ja Märchen-brunnen, jossa hienot satuaiheiset veistokset. Ja myös kahvila-ravintola, siistit vessat.

Killin kirja PHOTOSHOP P1140330
Kristiina Louhi ikuisti Onkel Philipp’s Spielzeugwerksstattin Riitta Jalosen kirjaan Aatos ja Sofian meri.

Lisää vinkkejä Berliiniin löydät lehdestämme nro 11.