Kun lämpötilavaihtelut ovat talvisaikaan suuret joutuu iho koetukselle. Kuivuudesta kärsiviä kasvoja, vartaloa ja hiuksia voi onneksi helpottaa monin konstein.

cof

Rohtuneet huulet saavat lohtua Kivvi Minttu-huulimarmelaadista. Herkullisen tuoksuinen ja öljyinen sorbetti kosteuttaa ja pehmentää huulten ihoa. Vegaaninen tuote auttaa ihoa uudistumaan, 5,15 €/15 ml,
Waku Organics.

Hoitava Sisu-kasvoöljy sisältää puolukan, mustaherukan ja mustikan siemenöljyä sekä omega-rasvahappoja ja E-vitamiinia. Käytä öljyä kasvovoiteen alla kun iho kaipaa vahvistusta, 39,90 €/30 ml, Lumene.

Kaikista kuivimmat kasvot ilahtuvat pitkäkestoisesti kosteuttavasta Hydra No 1 Serum- tehohoidosta joka ehkäisee myös kasvojen ihon vanhenemista. Geelin ja voiteen yhdistelmää voi laittaa vielä kasvovoiteen päällekin. Raaka-aineista 95 % on luonnollista alkuperää. Hinta: 69€/30ml, Yonka.

sin

Hypoallerginen päivävoide rauhoittaa ja vahvistaa sekä ylläpitää ihon omaa kosteustasapainoa. Purkin kannessa on näppärä peili, 25,90 €/50 ml, Vichy.

Voiteen kannattaa antaa imetyä noin puolisen tuntia ennen ulos lähtemistä.

Toleriane Ultra Nuit –yövoide rauhoittaa kaikista herkintä ja kuivaa ihoa. Voide on hajusteeton ja väriaineeton, 25,50 €/40 ml, La Roche-Posay.

Kuivuudesta kärsivän ihon apuun rientää Omega-3 –hiusöljy, joka tuo apua myös päänahan hilseilyyn. Elvyttävän tehohoidon sisältämä piparminttu virkistää verenkiertoa ja rosmariini hoitaa hiuspohjaa, 16,90 € /30 ml, Unique Haircare.

lily

Kosteusvoide imeytyy parhaiten kun muistat kuoria ihoa säännöllisesti. Vegaanisen Fresh Water Lily  –kuorintavoiteen tuoksusta löytyy lumpeenkukkaa, persikkaa, ruusua ja mustaherukkaa. Seoksen karitevoi jättää ihon ihanan pehmeäksi, 21,50 €/200g, Estelle & Thild.

kelt

Kaikenikäisten Calendula Wind and Weather -suojavoide muodostaa kasvoille luonnollisen suojakerroksen. Vedetön voide on omiaan kylmyyttä, tuulta ja raakaa ilmaa vastaan, 8,80 €/30 ml, Weleda.

Argan, -manteli, ja oliiviöljyä sisältävä Argan De-Frizz & Shine Mist -hoitosuihke kosteuttaa ja poistaa hiusten pörröisyyttä. Karkkimaisen tuoksun omaava parabeeniton kiiltosuihke viimeistelee kampauksen antaen UV-, lämpö- ja värisuojan, 16,90 €/50 ml, Rich.

hius

Ärtynyttä päänahkaa voi hoitaa tehokkaasti syväkosteuttavalla ja rauhoittavalla Vitality´s Intensive Aqua Relax –hoitonesteellä, 27 €/100ml. Hoidon tueksi sopii punoitusta ja ärtyneisyyttä lievittävä shampoo, 19,50€/250ml, Trico.

Teksti ja kuvat Pia Hollo.