Avainsana kauluspaitojen ja kravattien hoidossa on ennaltaehkäisy.
Muistamalla muutamat vinkit pidennät niiden käyttöikää reippaasti.

  1. Solmut auki

Solmio kannattaa avata jokaisen käyttökerran jälkeen ja säilyttää kevyellä rullalla esimerkiksi vetolaatikossa. Valmiiksi solmittuna kravattiin tulee ryppyjä, jotka eivät oikene ilman silittämistä. Jos säilytät solmiota roikuttamalla esimerkiksi henkarista, se saattaa venyä muodottomaksi ajan kanssa. Vyöt kannattaa kääriä löysälle rullalle tai ripustaa vaatekaappiin vyöripustimeen.

  1. Ennaltaehkäise

Kauluspaidan hoito kannattaa aloittaa jo ennen ensimmäistä käyttökertaa. Suihkuta tekstiilisuojaa etenkin kauluksen sisäpuolelle, kainaloihin sekä hihansuiden molemmille puolille ottaessasi paidan käyttöön. Tekstiilisuoja on oiva keino estää lian tunkeutuminen vaatteen kuituihin, jolloin se on helpompi puhdistaa. Suoja kestää yhdestä kolmeen pesua, jonka jälkeen se on hyvä uusia puhtaalle paidalle.

  1. Käytä pesupusseja

Pese paidat omissa pesupusseissa. Näin saat napit säilymään ehjinä ja pussi suojaa kauluspaitakangasta muiden pesussa olevien vaatteiden aiheuttamilta hiertymiltä. Kuivata ja säilytä paita ripustamalla se puiselle ja vaatteen hartialinjan levyiselle henkarille, jotta se säilyttää oikean muotonsa.

Huom!
Vältä suihkuttamasta partavettä paidalle. Anna tuoksun kuivaa iholla ennen pukeutumista, sillä partavesi voi tahrata paidan pysyvästi ajan kanssa.

 

Teksti Sanna Kilpinen,
kuva Filippa K. Male, M. Paul Mini Check Shirt 130 € www.filippak.com