Laukut ovat jatkuvasti käytössä. Harvoin tulee ajatelleeksi kuinka
pienillä vinkeillä saat ne pysymään hyvänä!

  • Karta lattioita

Laukku tulee monesti laskettua lattialle – jätämme huomiotta sen kuinka paljon likaa ja bakteereja lattialla on. Jos vain mahdollista, laita laukku tuolin olalle, syliin tai muulle tasolle. Hoida kassiasi poistamalla likatahrat ja pyyhkimällä sen pinta säännöllisesti. Myös tuulettaminen tekee hyvää laukulle.

  • Vältä mustetahrat

Säilytä kuulakärkikynät ja meikit erillisessä pienessä pussukassa laukun sisällä. Mustetahroja on lähes mahdotonta poistaa kankaasta. Lisäksi avaimien sijoitteluun kannattaa uhrata ajatus jos toinenkin, sillä ne naarmuttavat pysyvästi etenkin nahkaisia laukkuja.

  • Säilytä oikein

Kun otat laukun pois käytöstä, tyhjennä se tavaroista ja sulje vetoketjut. Laukun muoto säilyy, kun täytät sen esimerkiksi paperilla tai pehmeällä vaatekappaleella. Säilytä laukku kankaisessa laukkupussissa tai laita se tyynyliinan sisään välttääksesi pölyyntymisen. Asettele laukut hyllylle. Vältä ripustamista ja roikottamista jotta laukun muoto pysyy hyvänä.

Huom! Älä vie laukkua ulos huonon sään aikaan! Nahka- ja kangaslaukut eivät pidä kastumisesta tai suorasta auringonpaisteesta ja ne voivat jopa muuttaa väriä.

 

Teksti Sanna Kilpinen, kuva Lindex Spring & Summer 2015 www.lindex.fi