Iloa pursuava lastenjuhla Lasten Etnosoi! tuo Malmitalolle konsertteja ja työpajoja sunnuntaina 9. marraskuuta. Tänä vuonna seikkaillaan afrikkalaisissa, kreikkalaisissa sekä pohjoismaalaisissa tunnelmissa.

Etnosoin!:n ja Malmitalon yhteiseksi perinteeksi muodostunut isänpäivän tapahtuma tarjoaa värikästä ohjelmaa koko perheelle kello yhdestä neljään.

Sila Fato on yhdistelmä afrikkalaisia rytmejä ja suomalaisia sävelmiä. Aurinkoisen yhtyeen konsertin tähtinä pääsevät loistamaan myös itse lapset. Estradille nousee lapsia myös, kun Vuosaaren näppärät ottavat lavan haltuunsa. Tämä hilpeä Vuosaaren musiikkikoulun oppilaista ja heidän vanhemmistaan koostuva joukko esittää kansanmusiikkia Suomesta sekä naapurimaista. Vivace -lapsikuoro siivittää katsojat jopa 11 maahan laulamalla kappaleita aina kunkin maan omalla kielellä.

enchordais_color_0
En Chordais photo: Foteini Kalaitzidou

Työpajoissa tutustutaan Kreikkaan sekä askarrellaan. Roina-akatemian naamiopajassa tehdään riemukkaita naamioita kotien tarpeettomista muoveista. Materiaalia – mm. risoja leluja, purkkeja ja nappeja saa tuoda mukana, mutta myös paikan päällä on tarvikkeita.

Kreikan ja Ghanan kulttuureihin pääsee tutustumaan lyömäsoittimien avulla. Vain mielikuvitus on rajana tässä ’Mi deh rock so – You deh rock so!’ – työpajassa. Lisäksi Sila Fato -yhtye pitää esityksensä jälkeen rytmillisen työpajan.

Tapahtumassa on mahdollisuus helmiaskarteluun sekä kasvomaalauksiin. Muun ohella Suomen Punainen Risti ja Liikenneturva järjestävät aktiviteetteja. SPR:n teemana on hyväntekeväisyys ja Liikenneturvan heijastinpisteessä lapsi saa valita isälle heijastimen päivän kunniaksi.
Ota siis suunnaksi Malmitalo koko perheen voimin!

www.etnosoi.fi/en/lasten-etnosoi

 

Teksti Sanna Kilpinen, artikkelikuva Sila Fato, photo: Eeva Johansson ja